Zonnepaneel Den Haag. Dé specialist van Den Haag en omstreken. www.zonnepaneeldenhaag.nl

[wps_ratings]

Zonnepanelen (Zonnecellen of PV-systemen)

conventionele-zonnepanelen
De meeste zonnepanelen (zonnecellen) die we in Nederland momenteel zien zijn de conventionele zonnepanelen. Deze soort zonnepanelen bestaan al lang en zijn door de jaren heen qua principe hetzelfde gebleven. Het concept blijft zich ontwikkelen: zo zijn de zonnepanelen in de loop der tijd dunner geworden en leveren ze meer rendement. De huidige generatie zonnepanelen zijn in staat om meer straling op te vangen. Ook wordt deze effectiever omgezet in energie.

Soorten Zonnepanelen

Wanneer u zonnepanelen gaat aanschaffen heeft u niet alleen de keuze uit het aantal watt piek maar ook zult uw een keuze moeten maken uit de verschillende soorten zonnepanelen zelf. Momenteel zijn er drie verschillende type zonnepanelen op de markt voor particulieren. Hieronder zullen deze drie typen zonnepanelen kort worden besproken om u zo een beter beeld te verschaffen van de verschillende keuze opties die er zijn wanneer u een offerte voor een zonnepanelen systeem aanvraagt.

Polykristallijn

Een polykristallijn zonnepaneel wordt ook wel gezien als het eerste generatie zonnepanelen. Bij dit type zonnepaneel worden de individuele silicium kristallen niet meer bewerkt na het stollingsproces, dit maakt het productieproces van een polykristallijn zonnepaneel kort en het zonnepaneel daardoor goedkoper. Wanneer u een dak situatie heeft waar de zonnepanelen direct richting het zuiden worden gericht en er geen schaduwvorming plaats vindt dan is dit type zonnepaneel aan te raden. Polykristallijn zonnepanelen zijn over het algemeen blauw van kleur met een zilver aluminium frame.

Monokristallijn

Anders dan bij de polykristallijn zonnepanelen worden de silicium kristallen bij de monokristallijn zonnepanelen na het stollingsproces wel verder bewerkt. De individuele kristallen worden hier nog allen in dezelfde richting gelegd, dit zorgt ervoor dat een monokristallijn zonnepaneel meer energie kan genereren per oppervlak omdat deze zuiverder is. Vooral wanneer u een beperkt oppervlakte heeft om zonnepanelen op te plaatsen biedt dit type zonnepaneel de oplossing. In de regel zijn deze zonnepanelen iets duurder dan de polykristallijn zonnepanelen. Monokristallijn zonnepanelen zijn over het algemeen zwart van kleur met een zwart aluminium frame. Hierdoor ogen ze net iets mooier dan de polykristallijn zonnepanelen in de meeste situatie. Uiteraard is dit ook gewoon een kwestie van smaak.

Dunne film zonnepanelen

Naast de monokristallijn en polykristallijn zonnepanelen die beide vervaardigd worden uit silicium is er nog een derde type zonnepaneel op de markt. Dit zonnepaneel wordt gemaakt uit de ingrediënten: koper, indium en selenide. Afgekort noemt men deze zonnepanelen “CIS zonnepanelen”. Dit derde generatie zonnepaneel kenmerkt zich door zijn effen zwarte kleur. De productie kosten van dit type zonnepanelen zijn een stuk duurder in verhouding met die van de kristallijne zonnepanelen. Door de CIS techniek hebben de zonnepanelen echter een zeer goede opbrengst bij minder optimale omstandigheden. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan situaties van weinig zonlicht of schaduwvorming. Indien goed geplaatst kunnen CIS zonnepanelen tot wel 10 procent meer rendement behalen ten opzichten van andere type zonnepanelen. Daarnaast zijn de panelen in afmeting minder groot dan poly-en monokristallijn zonnepanelen.

Welke type zonnepaneel is het meest geschikt voor mijn dak situatie?

Om te bepalen welk van de drie type zonnepanelen het meest geschikt is voor uw situatie kunt u uitgaan van de volgende criteria.

  • Polykristallijn zonnepanelen: Genoeg plaatsingsoppervlak, panelen naar het zuiden gericht, geen last van schaduwvorming
  • Monokristallijn zonnepanelen: Gebrek aan plaatsingsoppervlak
  • Dunne film zonnepanelen: Gebrek aan plaatsingsoppervlak, schaduwvorming, geen zuidelijke plaatsing richting mogelijk.

Het is aan te raden om u goed te laten adviseren alvorens u een keuze maakt voor het type zonnepaneel. Zeker omdat de prijzen tussen de drie type zonnepanelen aanzienlijk verschilt. Hierdoor wordt de terugverdientijd dan ook negatief beïnvloed wanneer u onnodig een te duur type zonnepaneel aanschaft. Duurzame-Zonnepanelen brengt u graag in contact met één tot drie zonnepanelenaanbieders bij u in de regio. Deze zullen u van professioneel advies voorzien en op basis van uw wensen en behoeften een offerte toesturen.

Zonnestraling omgezet in elektriciteit

De zonnepanelen zetten de de zonnestraling direct om in elektriciteit. De opgewekte stroom gaat direct naar het stroomnet. U gebruikt deze opgewekte stroom voor uw eigen huishouding. Het teveel aan opgewekte stroom wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Besparing

Het wordt steeds aantrekkelijker voor particulieren, maar ook bedrijven om zonnecellen te installeren. Wanneer er voldoende panelen, dus vierkante meters zonnepanelen worden geplaatst kan een huishouden geld besparen, maar ook verdienen. Eventuele extra stroom wordt namelijk aan het algemene elektriciteitsnet terug geleverd. Hiervoor betaalt de energieleverancier een vergoeding. Er zijn rendementen te halen die ruim boven de huidige spaarrentes liggen.

Samenvatting

  1. Opwekken van stroom
  2. Verkrijgbaar in 1 kleur
  3. Minder belastend voor het milieu
  4. Eenvoudige technologie
  5. Binnen twee dagen geinstalleerd
Print

Meer weten?

Bent u dit aan het lezen en wilt u er meer over weten? Vul hier uw nummer in en we bellen u terug om uw vragen te beantwoorden.

Naam*

E-mail*

Telefoon*