Zonnepaneel Den Haag. Dé specialist van Den Haag en omstreken. www.zonnepaneeldenhaag.nl

[wps_ratings]

Zonneboiler: verwarmt water

zonneboiler-zonnepanelenHet concept van een zonneboiler is sterk in haar eenvoud. Een zonneboiler zorgt ervoor dat water dat door de panelen stroomt wordt verwarmd en opgeslagen in een boiler. Het systeem bestaat uit een zonnecollector, een warmtepomp, een opslagvat en een naverwarmer.

De zonnecollector, het paneel, is een plat donkerkleurig paneel waar water (soms met antivries) doorheenloopt via heel dunne buisjes. Hier verwarmt de zon het water. Het opgewarmde water wordt zelf niet gebruikt, maar verwarmt vervolgens het leidingwater via de warmtewisselaar. Daarna komt het in een opvangvat terecht. Nu kan het gebruikt worden, eventueel na naverwarming.

Zonneboiler: besparing

Een zonneboiler bespaart per jaar ongeveer de verbranding van 200 kuub aardgas. Over het algemeen is de aanschaf van een zonneboiler binnen zeven jaar terugverdiend. Deze wijze van waterverwarming kent naast ruimteverwarming legio andere toepassingen. Overal waar men warm water gebruikt kan een zonneboilersysteem een bijdrage leveren in energie(kosten)besparing en verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Denk bijvoorbeeld aan zwemwaterverwarming.

Print

Meer weten?

Bent u dit aan het lezen en wilt u er meer over weten? Vul hier uw nummer in en we bellen u terug om uw vragen te beantwoorden.

Naam*

E-mail*

Telefoon*