Heeft u een vraag die er niet tussen staat? Neem dan even contact met ons op.

Vraag
Wat is de levensduur van de zonnepanelen?
Antwoord
De zonnepanelen hebben een opbrengstgarantie van 25 jaar. Daarna zijn de zonnepanelen nog steeds effectief en er is nog minimaal 80% opbrengst. De installatie wordt dus voor de langere termijn aangeschaft.

Vraag
Waar betaal ik voor?
Antwoord
De kosten bestaan uiteraard uit de aanschaf van de zonnepanelen, een omvormer en aansluit- en montagemateriaal. Daarnaast zijn er mogelijke kosten voor gebruik van een steiger en/of hoogwerker en mogelijk moet er een nieuwe elektragroep worden aangelegd.Overigens krijgt u vooraf een vaste prijsopgave, daar komt dan niets meer bij.

Vraag
Wat levert het mij op?
Antwoord
Allereerst spaart u het milieu doordat u op het moment dat u van zonneenergie gebruik maakt geen stroomcentrale belast. Daarnaast kunt u naast het gebruik van de opgewekte stroom ook nog eens verdienen aan het teveel opgewekte stroom. Dat wordt namelijk teruggeleverd aan de stroomleverancier en daar ontvangt u geld voor. Een win-win situatie dus!

Vraag
Wat als het bewolkt is?
Antwoord
Nederland heeft minder zonuren dan de zuidelijke landen, echter een gemiddelde installatie behaalt 90% van het vermogen van de installatie op jaarbasis. Dat is voldoende.

Vraag
Hoe kan ik zien wat het rendement is?
Antwoord
U kunt uw winst en verbruik dagelijks monitoren vai uw PC of smartphone. De zonnepanelen en omvormer zijn via een wi-fi verbinding aangesloten op uw PC.

Print

Meer weten?

Bent u dit aan het lezen en wilt u er meer over weten? Vul hier uw nummer in en we bellen u terug om uw vragen te beantwoorden.

Naam*

E-mail*

Telefoon*